20 Ocak 2012 Cuma

Microsoft Ücretsiz Yazılım Kursu

Microsoft ve Garanti bankası öncülüğünde oluşturulan açık akademi ücretsiz olarak yazılım geliştirme kursu vermeye başladı.Herkesin ücretsiz kaydolup, uygulama geliştirmeyi
öğrenebilecekleri Açık Akademi'ye ilk günden 10 binden fazla kişi kayıt oldu.Açık Akademi projesi ilk günden yoğun ilgi gördü.Girişimci ekonomisi oluşturulmasına öncülük edecek bu kurumsal sosyal sorumluluk projesi, Türkiye ye milyarlarca dolarlık uygulama pazarının kapılarını aralıyor. Bilişimde ilerlemenin ilk koşulunun özgün yazılımlar ve üretken yazılımcılar olduğuna inanan Microsoft Türkiye uzun zamandır üzerinde titizlikle çalıştığı Açık Akademi projesini, Garanti Bankası nın desteği ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı nın katkılarıyla hayata geçirdi.

Türkiye nin ilk ve tek herkese açık, ücretsiz uygulama geliştirme yazılım okulu olan Açık Akademi ülkemizin genç ve dinamik bilişim kullanıcılarını uygulama geliştirici olmaya yönlendiriyor. Üç farklı eğitim seviyesinin bulunduğu Açık Akademi den, hem uygulama ve/veya yazılım geliştirmeye başlamak isteyenler, hem de profesyonel anlamda uygulama geliştiren profesyoneller faydalanabiliyor. Yazılım dünyasının ihtiyaç duyduğu pek çok farklı kademeden işgücünün oluşturulmasına katkı sağlayacak olan Açık Akademi katılımcılarına kendilerini geliştirebilecekleri bir fırsat penceresi sunuyor.Microsoft Yazılım Geliştirme Teknolojileri Yöneticisi Selçuk Uzun, çok talebin beklediklerinden çok yoğun olduğunu, her yaş grubu ve meslekten kayıt olanların bulunduğunu dile getirdi.
Eğitim, bilişim, istihdam ve ekonomi boyutu ile farklı bir kurumsal sosyal sorumluluk projesi olan Açık Akademi nin ana hedefi mezun olanlar arasından Bill Gates ler yaratabilmek. Bilişim alanında gerçekleştirilen en büyük projelerden biri olan Açık Akademi Türkiye nin ilk online, ücretsiz ve Türkçe uygulama geliştirme okulu. Açık Akademi de eğitim alanlar Microsoft un milyonlara hitap eden platformlarına yönelik uygulama ve yazılım geliştirebilecek. Seviyeleri başarıyla tamamlayan öğrenciler ise katılım belgesi almaya hak kazanacak. Açık Akademi den mezun olan kullanıcılar geliştirdikleri uygulamaları Windows Phone, Windows 8 ve Windows Azure uygulamalarının yer aldığı Marketplace platformları üzerinden satabilme imköe2nı bulacak.


Shiftdelete.net 'in Microsoft Türkiye Genel Müdürü Tamer Özmen ile yaptığı röportajı buradan izleyebilirsiniz.

Açık Akademi Sitesi Web Adresi
http://www.acikakademi.com/Microsoft Ücretsiz Yazılım Kursu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder