15 Şubat 2012 Çarşamba

Samsung Galaxy S2 9100 mü yoksa Samsung Galaxy Nexus I9250

Galaxy Nexus Türkiye piyasasına 10-15 gün önce ilk adımlarını paralel ithalat(İthalatcı bir firma  tarafından yurtdışından getirilen ve yine getiren firmanın garantisi altında bulunan cihalardır.)şeklinde atmış oluyor.Tabi ilk incelemelerde cihaz kendi yeni donanımlar ve yeni bir yazılım olan Android'in 4.0 yani Ice Cream Sandwich  ile kendini ön plana çıkarıyor.Kısaca donanımsal özellikleri ise söyle:

Çift çekirdekli 1.2 GHz işlemci ile birlikte gelecek olan Galaxy Nexus, 1GB belleğe sahip. Formatlandığında biraz daha az kapasite olsa da, teknik açıdan 32GB hafıza, LED flaşlı 5MP arka ve 1.3MP ön kamera da diğer özellikleri.
Super AMOLED kapasatif dokunmatik ekran, 16M renk ve 4.65 inches boyutunda bir ekrana sahip.

Bizlere 720 x 1280 gibi iyi bir çözünürlük sunuyor.


Galaxy Nexus, 1080p HD video kaydı yapabiliyor. Bluetooth 3.0 özelliğine sahip ve Hotspot olarak kullanıldığında tüm 4G ve 3G bağlantıları wireless üzerinden dağıtabiliyor.
Fiyatına Gelince ise Apple ürünleine göre bir adım daha uygun diyebiliriz Paralel ithalat fiyatı 1670 TL ile 1770 TL arasında bunlar cihazın peşin fiyat satışıdır.(05.01.2012'i Fiyatlarıdır)


Gel gelelim yılın telefonlarından biri olan Samsung Galaxy S2'ye,Galaxy S2 piyasaya yeni çıkan Nexus'a nazaran 6-7 aylık bir piyasa geçmişi var.Galaxy S2 iyine kendisiyle beraber piyasaya çıkan Lg Optimus 2x gibi telefonları bariz farklarla geride bıraktı.
4.3¨ ve Süper Amoled kapasitif ekranla Apple iPhone daki dokunmantik tecrüberisini kesinlikle aramayacağınız bir ekrana sahip cihaz  Samsung un kendi geliştirdiği Touch Wiz 4.0 ana ekran uygulamaları ile standart Android deneyimi oldukça iyileştirilmiş.4.3 Super AMOLED Plus dokunmatik ekran (renkler ultra canlı ve daha az güç tüketimine sahip)
1.2 Ghz güçlü çift çekirdek işlemci ( Aynı anda birden fazla uygulama çalıştırma)
Sadece 8,49mm inceliğinde.
Android Market (binlerce ücretsiz uygulamaya erişin) Birkaç önemli uygulama: WhatsApp, Foursquare, Facebook chat, Skype, Teamwiever vb.
Social Hub ile tüm sosyal paylaşım sitelerine tek ekrandan ulaşabilme (Facebook, Msn Messenger, Linkedin, Yahoo messenger ve Gtalk daima online kalın.)
8 MP Led flaşlı otofokuslu Kamera
Full HD video kayıt ve oynatma
Android 2.3 (Gingerbread) işletim sistemi (internet üzerindeki flash içerikli videoları seyredebilme)
Tabiki bir kaç ay içinde Galaxy S2'de Adroid 4.0 ile ilgili güncellemeleri alıp kurulum yapılabilecek.
Fiyatlara  gelince Galaxy S2 hem Nexus hemde İphone 4 ve 4s'ten bir kaç adım önde bulunuyor Paralel ithalat fiyatı 1350 TL ile 1460 TL arasında değişiyor.KVK ve Genpa gibi garantili modeller ise 1515 ile 1699 TL arasında değişiyor.Tabiki Nexus'un piyasaya girmesi ve Ocak'taki CES fuarında tanıtılması beklenen Galaxy S3 ile birlikte Galaxy S2'nin fiyatında biraz daha bir düşme olabilir.
Bütçem müsait ve uygulamaları yoğun olarak kullanıyorum ve illaki en son çıkan telefonu kullanıcam gibi bir düşünceniz varsa o zaman Galaxy Nexus tercihleriniz arasında ilk sırada bulundurabilisiniz.
Ama bütçem kısıtlı ve boşuna fazladan para vermek istemiyorum diyorsanız Galaxy S2sizin için en iyi seçimlerden biri olacaktır




Samsung Galaxy S2 9100 mü yoksa Samsung Galaxy Nexus I9250

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder