7 Şubat 2012 Salı

Zaman Tüneli İle Tanışın


Zaman Tüneli İle TanışınHayat hikayenizi yepyeni profilinizde anlatın.
Facebook'un son dönemdeki en önemli özelliklerinden biri yeni Zaman Tüneli yapısı. Şu an için sadece Yeni Zelanda'da yayına başlayan ve oradan da tüm dünyada kullanımına açılan Zaman Tüneli ilk bakışta çok güzel görünüyor. Ama biraz inceleyince herkese göre olmayabileceğini görmek mümkün. Neden mi?

Her şeyden önce Zaman Tüneli fotoğraflarla dolu bir yapıya sahip. Profil resminin yanı sıra kapak resmi ve tünel boyunca pek çok fotoğraf yer alıyor. Her fotoğraf herkesin ilgisini çekmeyebileceği gibi bu özellik görsel olarak da herkese hitap etmeyebilir.

Diğer bir konu Facebook kullanıcılarının çok da alışık olmadığı çift sütunlu yapı. Bu yapı nedeniyle sayfayı aşağı doğru kaydırdığınızda her iki sütunu birden takip etmeye çalışmak çok pratik görünmüyor. Diğer yandan kullanıcılar güzel bir zaman tüneli oluşturmak göründüğünden çok daha fazla zaman ve efor gerektiriyor. Daha Facebook'un bile var olmadığı zamanlara dönüp o zamana dair paylaşımlarını tek tek girmek, tüm içeriği oluşturmak pek kolay bir iş değil.

Tabi ki bunlar Facebook Zaman Tüneli ile ilgili ilk izlenimler, kullandıkça ve Facebook bazı değişiklikler yaptıkça durum değişebilir. Zaman Tüneli İle Tanışın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder