6 Ekim 2011 Perşembe

Cep Telefonu Sağlığa Zararlı mı?

Cep Telefonu Sağlığa Zararlı Mıdır? Nasıl Aza İndirgenir?

Cep telefonları genel olarak bakıldığında radyasyon yayan ve sağlık açısından mutlak zararlı olan teknolojik aletlerdir. Kimi zaman bu zarar en asgari düzeyde olabilir, kimi zaman ise kullanılan telefona ve özeliklerine göre verdiği zarar normalden çok olabilir. Lakin gsm teknolojisi ile çalışan her cep telefonu mutlaka sağlığı olumsuz yönde etkilemektedir.

Hal böyle iken cep telefonlarını uzun süre yanınızda taşımanız ve cep telefonlarınızı sürekli olarak kullanmanız ya da sürekli olarak cep telefonu ile görüşmeler yapmanız sizin çeşitli sağlık sorunları yaşamanıza sebep olabilir. Özellikle de gençlerin ve gelişme çağında olan çocukların telefonlardan uzak durması, telefonlar ile içli dışlı olmaması, mümkün olan en az süre kullanması  gerekmektedir. Fakat, günümüzde özellikle gsm operatörlerinin de büyük çabaları sonucu olarak yayılan kısa mesaj (SMS) çılgınlığı nedeni ile telefon kullanım süresi uzamakta, ciddi anlamda gençlerimize ve çocuklarımıza zarar vermektedir ki telefon direk olarak beyin ve beyin bölgesine zarar veren elektromanyetik dalgalar yayan bir cihaz olduğu için bu ciddi sorunlar kimi zaman tedavisi bulunamayan felaketlere neden olabilir.

Cep Telefonunun Zararlarından Etkilenmemek İçin Ne Yapılmalı?

* Her şeyden önce cep telefonlarını, olabildiğince az kullanmalısınız. Bulunduğunuz ortamda sabit telefon varsa onu tercih etmelisiniz.

* Cep telefonlarını kullanılmadığı zamanlarda  sizden ve vücudunuzdan uzak tutmalısınız.

* Gece yatarken telefonlarınız sizden mümkün olduğunca uzak bir noktada bulundurmalı, asla yastığın altında veya baş ucunuzda bulundurmamalısınız.

*İşiniz gereği sürekli ve uzun olarak cep telefonu görüşmeleri yapıyorsanız kablolu kulaklık kullanmalı ve mümkün olduğunca kalbinize yakın kullanmamalısınız.

*Kalp pili kullanıyorsanız cep telefonundan mümkün mertebe uzak durmalısınız.

Eğer yukarıda yer alan temel maddelere dikkat eder ve bilinçli bir biçimde cep telefonu kullanımı yaparsanız, bu kullanımdan mütevellit yaşayabileceğiniz sorunları en aza indirgemiş olursunuz. Ayrıca, kaliteli ve orjinal telefonlar kullanmanız sağlığınız açısından da yararlı olacağı için, kaçak ve imitasyon ürünlerden uzak durunuz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder