6 Ekim 2011 Perşembe

Cep Telefonu Sigortası Nasıl Yapılır?

Günlük yaşam sırasında elimizden düşürmediğimiz cep telefonlarının bazı durumlarda bir kenara bırakılması gerekebilir. Her zaman her yerde yanımızda gezdirdiğimiz bu cihazlar sandığımız kadar masum olmayabilir. Çoğu zaman cep telefonlarının kapatılması konusunda uçaklarda ve otobüslerde uyarı işaretleriyle karşılaşırız. Bu gibi yerlerde cep telefonu kullanımına izin verilmemesinin en büyük sebebi, bu cihazların yaydığı elektro manyetik dalgalardır.
Bazı cep telefonları, seyir halindeki otobüslerin ve uçakların emniyetini tehlikeye düşürebilecek sonuçlar doğurabilir. Uçakların içerisinde, çok sayıda elektronik aygıt bulunduğu için bu aygıtlar ister istemez elektro manyetik dalgalardan etkilenir. Bu etkiler de tabii ki olumsuz yönde ortaya çıkar. Uçak ve otobüslerdeki elektronik aygıtların sinyallerinin yalnızca yön değiştirmesine neden olmakla kalmaz, aynı zamanda vericilerin tamamen devre dışı kalmasına yol açabilir.
Yolcuların genellikle bu konu hakkında düşünceleri benzerdir. Çoğu yolcu cep telefonuyla konuşmayacağını öne sürerek telefonunun açık kalmasında sakınca olmayacağını ifade eder. Fakat bu düşünce son derece yanlıştır. Çünkü telefon görüşmesi yapılmasa bile, cihazlar sürekli olarak şebekeyle ve baz istasyonlarıyla bağlantı kurma çabası içinde bulunur. Bu sırada yine elektro manyetik dalgalar iş üstündedir. Yani herhangi bir zarara yol açmamaları için cep telefonlarının otobüs, uçak gibi taşıtlarda mutlak suretle kapalı konumda bulunması gerekir.
Mobil iletişim cihazlarının belli bir yükseklikten sonra aktif olmadıkları bilinen bir gerçektir. Uçakların belli yüksekliklerde seyrettiği durumlarda fazla bir etkileri gözlenmez. Ancak, uçakların özellikle iniş ve kalkışları sırasında yoğun olarak elektronik aygıtlar devrededir. Bu sırada cep telefonlarının açık tutulması gerek uçaktaki aygıtların gerekse yolcuların güvenliği açısından büyük tehdit oluşturmaktadır.
Otobüslerde de durum bundan pek farklı değildir. Fakat bu taşıtlarda, uçaklarda olduğu kadar uyarıyla karşılaşmayız. Çünkü otobüslerde seyir sırasında çok fazla elektronik alete başvurulmaz. Bütün bunlara karşı önlemimizi alarak, elektronik aletlerimizi kapalı tutmamız en doğrusudur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder