6 Ekim 2011 Perşembe

İphone 5 İncelemesi

Apple, nasıl dikkat çekeceğini gerçekten iyi biliyor. Cep telefonlarında iPhone ‘un yeri her markadan, her modelden daha farklı. İnsanlar iPhone ’a değişik bir eğlence aracı gözüyle bakıyor. 3G daha sonra 3G S ve 4 modelinden sonra şimdi de iPhone 5 i çıkarmaya hazırlanıyor. İPhone 4 ‘e daha yeni alışmaya başlamışken 5’in çıkacağı piyasada büyük yankı uyandırdı. Çünkü Apple hem bilindik iPhone tasarımını korumak zorunda hem de tasarım olarak diğer ürünlerinden farkını ortaya koymak durumunda. Ama özellikleri konusunda yayılan haberler, tasarıma bakmadan önce dikkatimizin buraya kaymasına yetiyor.
İphone 5 ‘te de yine tam dokunmatik ekran yer alacak. Genişliği ve boyutu iPhone 4 ile benzer olacak ancak çözünürlüğü daha yüksek. Video kaydı ve görüntülemesinde HD kalitesine ulaşan iPhone 5, iOS işletim sistemini ilk kullanacak olan telefon. Dokunmatik olan yalnızca ekran değil. İnternete sızan bir çizim ile beraber, çoklu dokunmatik özelliğinin olacağı bilinmekte. Yani ekranın kenarlarında da dokunmaya duyarlı bölgeler olacak. Ve birçok işlem bu bölgeler sayesinde yürütülebilecek. Bluetooth teknolojisinde de bir adım daha atarak kullanıcıyı Bluetooth 3.0 ile tanıştırıyor ve çok daha hızlı veri aktarımına olanak tanıyor. Kamerası ise iPhone 5 ‘te, daha önceki modellerden üstün özellikler taşıyor. Flash destekli 8 megapixel kamerasıyla çok yüksek kalitede fotoğraf çekmeye eğlenceli halde sunuyor. Bunun dışında tuş takımının parmak iziyle açılacağı da söylentiler arasında. Güvenliği de en az kullanıcı kadar düşünüyor.
iPhone 5 ‘te wireless desteği yine en üst düzeyde. İnternet arayüzünün güzelliği ve bağlantıda kesinti yaşatmayan donanımı sayesinde kullanıcıların yüzünde büyük bir gülümseme oluşturan Apple, alışılmış renkli menü yapısını ve kolay kullanımlı ara yüzünü devam ettiriyor. Büyük kitleler tarafından tercih edilecek gibi görünen telefon yine çok iddialı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder