6 Ekim 2011 Perşembe

Iphone4 İncelemesi

Dünyadaki dokunmatik telefon çılgınlığı şu sıralar herkesi sarmış durumda. Ama hiç kimse bu dokunmatik merakını dünyaya sevdiren telefonun belki de hangisi olduğunu bilmiyor. Apple’ın 2008 yılında çıkardığı iPhone 3G pek çok otoriteye göre cep telefonu konusunda bir devrim ortay çıkardı. Tam dokunmatik ekranı ve eğlenceli, adeta gözü okşayan ara yüzü ve simgeleriyle birçok kullanıcının kalbini daha piyasaya sürülmeden çaldı. Apple elbette bununla yetinmedi ve video da çekebilen iPhone 3GS’i piyasaya sürdü. Satışlarını her geçen gün katlayan iPhone bu sefer de İPhone 4 modeliyle karşımıza çıktı.
İphone 4’ün tasarımına göz attığımızda İPhone 3G den daha farklı olduğunu rahatlıkla fark edebiliriz. 3G de kullanılan yuvarlak tasarım İPhone 4’te köşeliye dönmüş. Bu şekilde genç işi telefon görünümünden kurtularak daha ciddi bir havaya bürünmüş. Telefonda bulunan A4 işlemci, hız olarak telefonu üst seviyede kullanmamızı sağlıyor. Kullanıcıları cezbeden diğer bir özelliğiyse kamerası. 5 megapiksel kamera bulunduran telefon, 720p kalitesinde ve saniyede 30 kare video kaydı yapabiliyor. Apple, iPodlar ile kendine bağladığı kullanıcıları iPhone ile de nasıl elinde tutacağını biliyor. 16 ve 32 GB gibi devasa hafıza seçenekleriyle göz dolduran iPhone 4, film izlemek ve müzik dinlemek için sınırsıza yakın alan sağlıyor. Kulaklık jackının 3.5 milimetre yani standart mp3 jackı olması kullanıcılara kendi kulaklıklarını da kullanabilme imkanı sağlıyor.
İphone 4, iPhone 3G den farklı olarak arka kapağı da plastik yerine cam olarak seçmiş durumda. Sağlamlık açısından çok önemli bir ayrıntı olan bu özellik, camlarının çizilmez olmasından dolayı da çekicilik yaratıyor.
iPhone, gürültülü ortamlarda telefonla konuşan kullanıcıları da düşünmüş. Eklediği artı bir mikrofonla sesin karşı tarafa çok daha net gitmesine imkân veriyor. İnternet kullanımı yine her zamanki iPhone kalitesini ve kullanım kolaylığını koruyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder