6 Ekim 2011 Perşembe

Çin Malı ( Çakma ) Nokia N8 Özellikleri

Çin Malı ( Çakma )  Nokia N8 Özellikleri
2 milyara yakın nüfusu ile yaşadığımız gezegenin nerede ise yarı nüfusunu barındıran Çin Halk Cumhuriyeti; ucuz iş gücü sebebi ile dünya markaların üretim merkezi haline geldi.
Otomobilden makinaya, zücaciyeden elektronik eşyaya, konsantre içecekten aklınıza gelen her şeye üretim yapan bu ufak tefek adamlar dünya devi markaları imal ettikleri gibi bu markaların imitasyon (taklit)ürünlerini de biz son kullanıcıların beğenisine sunmakta.
Eskiden kalitesiz ürünler imal eden bir ülke olarak tanınan Çin Halk Cumhuriyeti son yıllarda yaptığı yüksek kalite ürünlerle göz kamaştırmakta.
Çinli bir işadamının bir Türk kanalına yaptığı açıklamada ‘Biz Çin’de her kalitede ürünü üretiyoruz fakat siz Türkler gidip en kalitesizini satın alıyorsunuz’ açıklamasının Türkiye’de yankı bulmasının ardından artık dükkan vitrinlerinde kaliteli Çin üretimi ürünler bulabiliyoruz.
Özellikle cep telefonu / akıllı telefon kategorisindeki ürünler ağırlığından görünüşüne, dokunmatik kalitesinden pil ömrüne kadar orjinali ile birebir aynı hatta daha kaliteli.
Özellikle Nokia’nın ürettiği ve yoğun reklamı yapılan N8 modelinin imitasyon satışları cirosu orijinal satışların cirosunu neredeyse ikiye katlamış durumda.
Dokunmatiği, ekran netlik kalitesi, pil ömrü orjinalini aratmayan telefonun tek kusuru sim kart ile internete girememesi. Zira IMEI kopyalama yöntemi ile sim kart çalıştıran telefonlar maalesef  Facebook, Youtube, Twitter gibi uygulamaları çalıştırmıyor.
Bu dezavantajlar dışında  WiFi ile internet bağlantısında tek kelimeyle mükemmel olan Çin Malı N8 karasal yayınları  izleyebileceğiniz antenli bir televizyonda sunuyor.
Ekranı yan çevirdiğinizde tıpkı orjinalindeki gibi yatay ekrana dönen telefonda ses kalitesi ve çekim gücü ise harika denecek düzeyde.
Eğer ‘ben alo derim, mesaj atarım, WiFi dışı internetle işim olmaz, şık bir telefon isterim’ diyorsanız Çin Malı N8’i orjinalinin %20 fiyatına satın almamak için hiçbir neden yok J

1 yorum: