6 Ekim 2011 Perşembe

Cep Telefonu Şarjının Uzun Süre Gitmesi İçin Ne Yapmalı?


Cep telefonu şarjının uzun süre dayanması için neler yapabiliriz?

Cep telefonları hayatımızın her alanını sarmış durumda. Etrafımıza baktığımızda; cep telefonu olmayan insanların, yüzde biri bile geçmediğini rahatlıkla söyleyebiliriz. Bu kadar kişinin bu cihazlara hayatında yer vermesinin sebebi, elbette insan yaşamını hatırı sayılır ölçüde kolaylaştırmasıdır. Kilometrelerce uzağımızdaki kişileri yanımıza kadar getirmesi, mobil internet vasıtasıyla tüm online yaşamı önümüze sermesi; cep telefonlarını en cazip kılan özelliklerin başında geliyor. Peki, hayatımızın bu kadar içinde olan, bizi bu kadar etkileyen cep telefonlarının hiç mi kusuru yok? Elbette var.
İnsanların cep telefonları hakkında belki de en çok şikâyet ettikleri konu şarj problemi. Cep telefonu pilleri kendilerini ne kadar yenileseler de, cep telefonlarının yeni çıkan özelliklerinin kullandığı enerjiyi karşılamakta güçlük çekiyorlar. Özellikle gençlerden büyük ilgi gören yüksek özellikli telefonlar, aynı zamanda şarjlarının çok az dayanmasıyla ünlü. Peki biz, cep telefonumuzun pilinden en yüksek verimi almak için bir şeyler yapabilir miyiz?
                Elimizdeki cep telefonu modelinin bize sağladığı bekleme ve konuşma sürelerini aşmamız mümkün değildir; fakat zamanla bataryanın deformasyona uğramasından kaynaklan süre azalmalarının önüne geçebiliriz.
                Şarjımızın daha uzun süre gitmesini istiyorsak, özellikle telefonun çekmediği alanlarda telefonumuzu kapatmamız gerekir. Çünkü bu alanlarda, cihaz sürekli olarak çevredeki baz istasyonlarını tarar ve sinyal yakalamaya çalışır. Bu da yüksek enerji gerektiren bir iştir.
                Son model telefonlar, işletim sistemlerinin gelişmesiyle beraber, aynı anda birden fazla programın çalışmasına olanak sağlamaya başlamıştır. Fakat arka planda açık unutulan programlar, biz farkına varmadan şarjımızı bitirebilir. Bu yüzden aynı anda mümkün olduğunca az program çalıştırmak en iyisi olacaktır.
                Telefonların tamamında bulunan titreşim özelliği en büyük şarj düşmanlarından biridir. Eğer yapabiliyorsak sesi açık ya da tamamen sessizde kullanmak pil için yararlı olacaktır.
                Telefonumuz için yapabileceğimiz faydalı işlerden biri de yine son model telefonlarda sıklıkla rastladığımız ışık sensörünü çalıştırmaktır. Bu sensör, ekran parlaklığını ortamın aydınlık olma seviyesine göre ayarlar ve gereksiz şarj kullanmayı engeller.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder