6 Ekim 2011 Perşembe

Cep Telefonu Sigortası Nedir?




Cep Telefonu Sigortası Nedir? Yapılmalı Mıdır?

İngilizce insaurance kelimesinin Türkçe karşılığı olan sigorta özellikle geçtiğimiz yüzyılın ortalarından sonra ve içinde bulunduğumuz yüzyılda kıymetli ve risk taşıyan  emtiaların risk gerçekleştiğinde tazmini için kullanılmaktadır.

Cep telefonu sigortası ise genel olarak dünya üzerinden yaygın olarak bilinen ve kullanılan lakin ülkemizde sigorta kurumuna olan güvensizlik nedeni ile bir çok kişi tarafından uygulanmayan ya da tercih edilmeyen bir yöntemdir. Oysa ki cep telefonlarınızı sigortalatmak, size ciddi anlamda çalınma, istem dışı hasar gibi bir çok sorun karşısında yardımcı olacaktır.

Ayrıca; cep telefonu sigortası uzmanlar tarafından; pahalı ve kaliteli telefonlar için kullanılması ve yapılması kesinlikle önerilen bir sigorta türü olarak nitelendirilir ki bu gayet doğrudur. Örneğin; 150 TL karşılığında aldığınız bir telefonun başına kötü bir şey gelmesi sizi çok sarsmayabilir. Ama 1.000 TL - 2.000 TL gibi rakamlar karşılığında aldığınız telefonların başına bir iş gelmesi sizi fazlası ile üzebilir. Bu nedenle özellikle üst fiyat baremindeki telefonlara mutlaka ve mutlaka cep telefonu sigortası yaptırmalısınız.

Cep telefonu sigortası yaptırmamanın en büyük nedenlerinden biri de ortalıkta dolaşan ‘abi sigorta parayı ödememek için taklalar attırıyormuş’ şeklindeki şehir efsaneleridir. Size bunu söyleyen kişiler ya bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmaktadır yada amiyane tabir ile işkembe-i kübra’dan konuşmaktadır. Dünyada hızla, ülkemizde yavaş yavaş oturan yeni sigortacılık anlayışı çerçevesinde sigorta şirketleri artık sigortalı emtiyanın zararını müşteri memnuniyeti çerçevesinde mümkün olan en kısa zamanda ödemektedir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder