6 Ekim 2011 Perşembe

Kablosuz Modem Olarak Kullanılan Telefonlar

İnternet, çağımızın vazgeçilmez iletişim araçlarından biridir. Her an istediğimiz her bilgiye kolayca ulamamızı sağlar. Eskiden kısıtlı bir kullanım sunan internet, günümüzde hız sınırı tanımadan her yere yayılmış durumdadır.
İnternete yalnızca bilgisayarlardan değil, artık mobil cihazlardan da bağlanabilme imkânımız vardır. İnternete bağlanmak için gerekli aygıtlardan vazgeçilmez olanı ise, bir modemdir. Modemler, şebekeden aldığı sinyalleri bilgisayar ve mobil cihazlara göndererek aradaki bağlantıyı kurar ve sorunsuzca internet hizmetinden yararlanılabilmesine olanak tanır. İşte bazı durumlarda tam da burada sorun çıkmaktadır. Modemin sinyal yayabilmesi için bir prizden güç alması gerekir. Ancak her yerde modemi bağlayacak bir güç kaynağı bulunmayabilir. Burada da kullanıcıların imdadına modem görevi gören cep telefonları yetişiyor. Cep telefonlarının kendi içlerinde internete bağlanmaya izin veren WAP sistemleri bulunur. Mekân sınırlaması olmaksızın WAP hizmetlerinden yararlanılarak internete girilebilir. Ancak; eğer biz kullanıcı olarak internet hizmetini bilgisayar ekranından görmek istersek, bunun çözümü WAP servisini cep telefonu aracılığıyla bilgisayarımıza entegre etmektir. Cep telefonlarının bluetooth özelliği bu entegrasyon için bire birdir. Tabii bunun için bilgisayarımızda da bluetooth özelliğinin bulunması şarttır. Bluetooth kanalıyla bilgisayar ve telefon birbirine bağlanır ve küçük yazılımlar yardımıyla WAP üzerinden internete bağlanılabilir. Bunun da ötesinde yeni bir teknoloji olan 3G yi kullanarak, kullanıcılar yüksek hızda internete girmenin keyfini yaşayabilir.
Peki, telefonunda 3G ya da bluetooth desteği olmayan kullanıcılar ne yapacak? Bluetooth özelliği bulundurmayan çok fazla telefon kalmasa da bunların arasından kızılötesi özelliği bulunduranlar da internete bağlanabilir. Aynı şekilde kızılötesi sistemiyle bilgisayar ve telefon arasında bağlantı kurularak yardımcı yazılımlarla internet bağlantısı sağlanabilir. Son model telefonların desteklediği wi-fi sistemi ile de internete bağlanma girişimi yapılabilir. Diğerlerinden daha karmaşık bir sistemle olsa da yine bu şekilde telefonumuzu modem olarak kullanabiliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder